Парламентарната група на ДПС изключи от състава си Джейхан Ибрямов. Решението бе съобщено от председателстващия заседанието Росица Кирова. Тя прочете протокол от днешното заседание, според което решението е било взето с 30 гласа "за", без против и въздържал се, предава БТА. Точно толкова бяха депутатите, обявени за евроатлантици вчера от председателя на ПГ Делян Пеевски, които подкрепиха кабинет на ГЕРБ с вота си.

Малко по-рано самият Ибрямов съобщи пред националната агенция, че в парламента се събира подписка за изключването му, и поясни, че ако бъде изключен, ще остане независим народен представител.

Ибрямов е един от групата на ДПС, които вчера гласуваха "против" проектокабинета на ГЕРБ, а от структурите в Търговище почти веднага свалиха доверието към него и поискаха да напусне ръководните постове в партията, групата и парламента.

Решението за свалянето на доверието е взето под натиск от страна на ръководството, заяви народният представител.

"Няма какво да ме изненада, защото познавам тези хора, работил съм с тях от години. С повечето сме били и в младежката организация на ДПС", коментира той по адрес на онези 34-има от Областния съвет на ДПС в Търговище, които поискаха отстраняването му.

Ибрямов каза още, че познава добре и областния лидер на партията в Търговище Хамди Илиязов. "Изключването не довежда до запазването на целостта на партията, а нашата идея е точно тази. Така не се ръководи сериозно структура, като търговищката организация. Целостта на ДПС е много важна", категоричен бе той.

"Каквото и да се случи, ще остана независим народен представител, защото имам отговорност към избирателите от региона и пред целия български народ", допълни депутатът.

Джейхан Ибрямов каза, че още снощи е получил обаждания с извинения от голяма част от хората, подписали документа в Търговище. "Не съдя колегите, които са се подписали, не съдя и Хамди Илиязов, но нека обстойно се запознаят с Устава на партията", завърши Ибрямов.