Ахмед Доган гласува и за европейски парламент, и за Народно събрание с хартиена бюлетина, предаде БТА. Това той направи в секцията си по местоживеене в столичното 52 ОУ "Цанко Церковски" минути преди 8 часа. 

"Не виждам трайна формула на властта", каза преди да упражни правото си на глас в 52-ро Основно училище "Цанко Церковски" почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

Пред "Дневник" Доган обясни, че би могъл да коментира след резултата от вота.

На въпрос дали ДПС би излъчило министър-председател, той отговори категорично: "Не. Мисля, че няма нужда".

Ахмед Доган отговори отрицателно и дали някой от председателите на ДПС - Джевдет Чакъров или Делян Пеевски, би станал премиер.

Снимка: Булфото

Пеевски: Време е да направим стабилно правителство

"Време е да направим стабилно правителство, не да има толкова много избори. Това пречи на нормалното функциониране на държавата. Хората заслужават ново начало. Надявам се да има смиреност в политиците". Това пък заяви пред журналисти след като гласува в Кърджали председателят на ДПС Делян Пеевски.

Снимка: БТА

Той също гласува с хартиени бюлетини. "Имат избор хората - дали хартия, дали машини. Имаше добра разяснителна кампания. Надявам се да премине успешно денят", заяви Пеевски.

Лидерът на ДПС изрази надежда да има смиреност у политиците, хората да гласуват за едно ново начално на България и да има стабилно правителство, "за да може да се развива България и да бъдат спокойни българските граждани".

На въпрос дали според него хората ще се правят с гласуването за двата вота Пеевски коментира, че е имало добра разяснителна кампания, като изрази надежда денят да премине успешно.

Снимка: БТА