След като съпредседателят на ПП Кирил Петков обвини службите и техния "инструмент" Радостин Василев за записи на политици от ПП и ДБ, които целят провала на редовно правителство, последваха и политическите реакции на разкритията му.

Делян Добрев от ГЕРБ, който от самото начало беше против съвместно управление с ПП-ДБ, коментира по адрес и на Радостин Василев, и на записваните му съратници, че не са им виновни службите.

"Дълбока не е държавата, а жаждата за власт и от "записващия" и от "записаните"! Тя ги кара да пазаруват депутати, да се боричкат за постове и като не стане на тяхното да се обръщат един срещу друг. И накрая са им виновни "службите" и "дълбоката държава". Ало, Студио Х?!", завършва коментарът на депутата от ГЕРБ със заключението, че гледат много филми.

Към отцепването на депутати от ИТН, в което основна роля изигра Радостин Василев, пък се връща бившият депутат от ПП Иван Христанов, който напусна именно заради несъгласие бившият спортен министър да води плевенската листа на партията. Христанов не е учуден от разкритията на Кирил Петков, че службите са използвали "емоционално нестабилния" депутат от Пп, който утре дава пресконференция и на нея щял да пуска "сглобка4 от 4-минутен запис от подслушани разговори на политици от Пп и ДБ - по думите на бившия премиер.

"Никога не съм имал съмнения за ролята на г-н Радостин Василев. За мен винаги е било въпрос на "кога", а не "дали" ще удари.

И никога не съм имал съмнения за качествата на г-н Борисов. Затова съм убеден, че зад внезапното примирие седят лични интереси, а не грижа за народа", коментира в профила си във Фейсбук Христанов.

Депутатката от "Да, България" Елисавета Белобрадова пък също като Кирил Петков говори за евентуална роля на президента в "активното мероприятие", като директно обвинява Румен Радев. Петков не го направи, а само намекна, че връчването на втория мандат се бавело странно.

"След Гешев и Радостин Василев обяви "записи". По всичко изглежда, че Президентът си е основал звукозаписна компания и от там сега ще излязат редица нови хитове с една единствена цел - да няма правителство", коментира депутатката от ДБ.

"Вярвам и постоянно съм изтъквала, че парламентарната демокрация е единственото спасение - дори сега и точно сега, когато мафиоти биват отстрелвани, съдебната система е в състояние на гражданска война, вадят се мръсни записи, делят се кукли и парцали", пише още в профила си Белобрадова, която посочва, че "Да, България" е била категорична, че правилният подход е експертният състав на правителството. "Поради тази причина решението е, че няма да участваме с министри в състава на това правителство, нито ще даваме предложения", посочва депутатката от партията на Христо Иванов.