Човек трябва да бъде непримирим с това, което се случва, каза новоизбраният председател на НДП.

Всички тук вярваме, че можем да направим промяна. Аз искам да променя света, като започна от страната си, добави Стоянов.

Според него, навсякъде в Европа се виждат патриотични политически движения, които излъчват млади лидери. Тези движения се разрастват все повече. България не може да остава на заден план. Това е моята визия, конкретни цели и идеи и използване на всички средства за тяхното постигане, заяви Стоянов.

До момента в събранието участие не е взела Капка Сидерова. Освен кандидатурата на Стоянов, беше приет и уставът на партията.

Новата партия се появи месеци след като бившата съпруга на Волен Сидеров и неговия доведен син бяха изключениот партия Атака. До разцеплението се стигна след семейни драми в семейство Сидерови, при които Капка Сидерова обвини мъжа си в изневяра. Към новата партия се присъединиха и депутатите Борислав Стоянов, Валентин Николов, Димитър Карбов, Огнян Тетимов и Петър Хлебаров.

Месец след учредяването на партията, трима депутати напуснаха Димитър Стоянов- Валентин Николов, Огнян Тетимов и Димитър Карбов.