Бившият независим кмет на столичния район "Младост" и подсъдима за подкуп Десислава Иванчева ще участва в изборите за народни представители. В надпреварата тя се впуска заедно с Общество за Нова България. Това обяви самата тя в страницата си във Фейсбук.

Иванчева ще се яви на изборите заедно с "Общество за Нова България" като предстои да представят обща предизборна платформа.

"В личен план бях в дилема дали да не се концентрирам върху делото и битката да докажа невинността си, за да си върна свободата. Но в главата ми още кънтят думите на Гешев, че сготвянето и унищожаването на личността Иванчева "е с политически залог". Това ме кара да продължа да участвам в разплитането на политически възел, защото само ако се завърне демокрацията ще мога да се надявам да получа справедливост", изтъква мотивите си бившият районен кмет, която бе зрелищно арестувана в центъра на София на 17 юли 2018 г.

Везните на Темида са в ръцете на мафията, с тях мерят кюлчета и пачки, а със свалената й превръзка са закрити очите и ушите на съдиите, изтъква Иванчева.

"За да не чуват защитни пледоарии, да не виждат доказателства, а да отсъждат под диктовка и обаждания от джипки и сараи", мотивира желанието си за участие в изборите Иванчева и посочва, че от днес събира подписи за регистрацията й в ЦИК.

Десислава Иванчева бе избрана за районен кмет на "Младост" на изборите през 2016 г. Две години по-късно, тя бе зрелищно арестувана за поискан подкуп от строителен предприемач. На първа инстанция тя бе осъдена за поискан, но неприет подкуп, на 20 години затвор. На втора инстанция присъдата й бе намалена на 8 години. Предстои гледане на процеса на трета инстанция, Иванчева все още е под домашен арест.

Ето и поста й, в който обяснява решението й да се кандидатира >>