Депутатите от парламентарната група на "Има такъв народ" изгледаха пресконференцията на доскорошния си съмишленик Радостин Василев с пуканки и чипс. Кадър от веселието в стаята на народните представители от партията на Слави Трифонов бе публикуван в социалните мрежи от един от тях - Цветан Предов.

На снимката се виждат още Станислав Балабанов, Тошко Йорданов, Павела Митова, Александър Вълчев, Станислав Богдански и Андрей Чорбанов.

"Народните представители, които подкрепят Кирил Петков и Христо Иванов са лицемери. С КОЙ договаряте постовете в държавата, с чуждите посолства ли? Вчера отхвърлиха единствения разумен закон за домашното насилие, предложен от нас - "Има Такъв Народ". И то с подкрепата на "Възраждане". Иначе сте загрижени, за КОЙ обаче. Лицемери сте. Да, вие от ПП и ДБ. Поздрави от нас - "Има Такъв Народ", написа под кадъра Цветан Предов.

Радостин Василев беше депутат от "Има такъв народ", но през лятото се отцепи от тях, след като Слави Трифонов изтегли партията си от кабинета "Петков". След това Василев се присъедини към "Продължаваме промяната", като се включи в листите им, но от гражданската квота. В края на април пък му беше поискан и имунитетът за това, че е заплашвал депутатката Христинка Иванова да напусне групата на Слави Трифонов и да се присъедини към отцепниците.

Вчера Василев публикува пост, в който обявява, че не е съгласен с решението за общо правителство между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. А малко по-късно лидерът на ПП Кирил Петков обяви пред медиите, че има активно мероприятие на службите с участието на депутата Радостин Василев.

Най-вероятно има служби, които опитват да провалят съставянето на правителство чрез "емоционално нестабилния" депутат Радостин Василев, заключи той. Според него Василев е използван като "инструмент на активното мероприятие", за да извади утре пред медиите "сглобка" от 4-минутен запис, съставен от извадени от контекста реплики, обяви Петков.

Думите му днес бяха лаконично коментирани от депутата от ИТН Станислав Балабанов, който заяви: "Какво да го коментирам Радостин Василев, предател - веднъж, предател - за цял живот".

Самият Василев пък съобщи на пресконференция, че напуска и "Продължаваме промяната" и пусна записите, които се оказаха не от парламента и партийните офиси на ПП-ДБ, а от заседание на Националния съвет на "Продължаваме промяната" в неделя, 21 май.