Десет депутати носят името Иван в сегашния парламент. Осем от тях са от ГЕРБ - Иван Алексиев, Иван Тотев, Иван Колев, Иван Димитров Иванов, Иван Петров Иванов, Иван Божилов, Иван Вълков, Иван Тодоров Иванов. Двама народни представители от Синята коалиция имат същото име - Иван Костов и Иван Иванов. Девет народни представители пък се казват Димитър. Петима са от ГЕРБ - Димитър Петров, Димитър Главчев, Димитър Аврамов, Димитър Атанасов и Димитър Лазаров. Двама са от РЗС - Димитър Колев и Димитър Чукарски. От Коалиция за България това име носи Димитър Дъбов. Съименник им е и Димитър Карбов от "Атака".
Осем от депутатите празнуват именния си ден на Гергьовден. Четирима от тях са от Коалиция за България - Георги Пирински, Георги Петърнейчев, Георги Божинов и Георги Анастасов. Съименници са им депутатите от ГЕРБ Георги Плачков, Георги Андонов и Георги Икономов, както и Георги Колев от ДПС.
Други шестима народни избраници също са адаши и се казват Николай. Петима от тях са от ГЕРБ - Николай Коцев, Николай Костадинов, Николай Петков, Николай Мелемов и Николай Рашев. Шестият е Николай Пехливанов от "Атака".
Популярни имена в 41-то Народно събрание са и Емил и Петър - по петима народни представители се казват така. Четирима носят името Румен, също толкова - Пламен и Красимир.
Сред жените съименничките са малко, като най-много - три, са с името Даниела. И трите са от ГЕРБ - Даниела Проданова, Даниела Миткова и Даниела Петрова.