Депутатът Иво Атанасов заяви, че ще предложи на парламентарната си група - "Продължаваме Промяната", да поискат оставката на председателя на Народното събрание Вежди Рашидов, ако е назначил Стефана Караславова за главен секретар на парламента.

Преди един ден пред Вашия кабинет видях представители на гражданско движение БОЕЦ, които Вие не искахте да приемете и които Ви чакаха, за да ви връчат едно листче и една папка, каза депутатът. По думите на Атанасов в тази папка са събрани "документи за лицето Стефана Караславова".

Става дума за три одиторски доклада за закононарушения от страна на това лице и ако Вие сте запознат със служебното ѝ досие, вариантите са два - "или да изпълнявате поръчки на Десислава Атанасова (председател на ПГ ГЕРБ-СДС) и тя да ръководи вашите административни действия, или да продължавате с "калинките на ГЕРБ", със схемите на злоупотреби", коментира Атанасов. Той обясни, че тези одиторски доклади са "за сключване на договори с Велинград, за ремонта на Партийния дом, за разпределяне на ДМС - по 20 000 лв. на месец е получавала тази жена, като единственият критерий е бил героизъм и заслуги към ръководството на ГЕРБ".

Ако това нещо е вярно, ако сте запознати с досието на тази жена и сте я назначили, говори, че сте лош администратор, ако не сте запознат - означава, че сте подведен, изтъкна Атанасов. И добави, че ще представи папката на парламентарната си група. За мен единственият изход от ситуацията е да направя предложение към ръководството на парламентарната група да внесем искане за Вашата оставка, посочи депутатът.

След това Атанасов връчи папката на Вежди Рашидов, който заяви, че ще я запази "за вечни времена".

Снимка: БТА

Изявлението на Атанасов предизвика напрежение сред депутатите от ГЕРБ, а на трибуната излезе депутатът Маноил Манев.

Иска да "взриви" залата, репликира Маноил Манев от ГЕРБ-СДС. В момента на нашето Народно събрание му трябва разбирателство, политиката на "Продължаваме Промяната" да "взривява" всяко заседание на НС, не ви помага на вас, обърна се той към ПГ на ПП.

След това депутатите продължиха по точките от дневния ред на парламента.