От ПП-ДБ не очакват някой от техните депутати да подкрепи кабинет с първия мандат на ГЕРБ-ПП.

"Животът е пъстър, но аз лично не очаквам някой от нашите депутати да гласува "за" първия мандат". Това каза пред журналисти в парламента съпредседателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" Николай Денков, цитиран от БТА.

Попитан дали има притеснение в техните среди, че ГЕРБ могат да опитат да отцепят пет човека, които не им достигат за 121 гласа, Денков каза, че нямат притеснения. Денков каза, че не очаква и да имат отсъстващи депутати от пленарната зала.

Денков съобщи, че на Председателския съвет са се разбрали, че разпределенията на комисиите и избора на ръководства ще остане за следващата пленарна седмица. Политическите сили не могат да се разберат вече месец и половина как да си поделят комисиите.

Първоначално беше планирано днес да бъдат избрани председателите им, но парламентарните групи дадоха предимство на промените в НПК и в Закона за съдебната власт, които вчера бяха приети на първо четене в правната комисия.

Така последния работен ден депутатите ще посветят само на механизма за контрол над главния прокурор, като се очаква да приемат законовите поправки на първо четене и в пленарната зала.