Ако от ГЕРБ-СДС не се интересуват дали основните лидери на ПП-ДБ ще присъстват на срещата с Мария Габриел, то тогава за тях тази среща е проформа. Това заяви пред журналисти в кулоарите акад. Николай Денков.

По думите му ден по-рано той е получил SMS от председателя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова дали в четвъртък ще се проведат разговорите с Мария Габриел. Денков от своя страна отговорил, че заради отсъствието на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев е по-добре срещата да се проведе в петък в 17 часа.

"Обсъдихме, без общо участие на всички лидери ще създадем излишни интриги. Сериозна среща изисква участие на лидерите. Утре няма да стане заради отсъствието на Асен и Кирил. Затова предлагаме в петък в 17 часа", гласи съобщението, което депутатът от ПП-ДБ е изпратил до Атанасова.

По думите му за една истинска среща трябват двама.

"Моята интерпретация е, че за тях тази среща е проформа, защото ако тях не ги интересува дали основните лидери са там, то значи това не е истинска среща. Това, което ние сме им предложили, е да направим истинска, сериозна среща, когато нашите лидери кацнат от чужбина", коментира Николай Денков. 

Ден по-рано от пресцентъра на двете партии бяха изпратени съобщения, в които се посочваше кога ще се проведат разговорите с Мария Габриел. Информацията от ПП-ДБ обаче се различаваше от тази на ГЕРБ-СДС.

"Срещата на парламентарната група на "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) с Мария Габриел, номинирана за премиер от ГЕРБ-СДС, ще се състои в петък. Първоначално срещата беше насрочена за утре, но ще се проведе в петък", заявиха от пресцентъра на ПП-ДБ.

"Доколкото ни е известно в София са съпредседателите на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков и Атанас Атанасов, както и Христо Иванов и Владислав Панев. Очакваме, че при 7 партии и 77 НПО има лидери, които са в България и могат да участват в срещата, която първоначално приеха!", се казва в съобщението от пресцентъра на ГЕРБ.