Правителството на "Продължаваме промяната" са "измамници с бели якички". Това заяви в предаването "Лице в лице" Делян Добрев от ГЕРБ. Той сравни сюжетът с подписването на меморандума с "Джемкорп" с филма "Бандата на Оушън".

"Преди две години в управлението на страната дойдоха един измамници в бели якички, превзеха държавата и започнаха с далаверите за милиарди. Тях милионите не ги интересуват, гледат само милиардите. И то основно в енергетиката, защото там са най-големите суми", каза той.

Добрев допълни, че в продължение на месеци тези "измамници с бели якички" са успели да подведат всички институции в държавата - Министерски съвет, министерство на енергетиката и дори службите. "Първи се усещат в ДАНС - в техния доклад пише, че измамниците с бели якички са поискали международните паспортите на директорите на "Булгаргаз". Представяте ли си? Освен с цел измама, за какво са им тези паспорти?!", попита риторично Добрев и добави, че журналистите са разровили този случай.

Депутатът от ГЕРБ припомни, че ДАНС са предоставили доклада си на тогавашния премиер Кирил Петков, но той го е "сложил в чекмеджето си и е продължил с далаверите". Тогава от опозицията започнали да говорят за проблема на висок глас, за да се чуе за проблема и да се прекрати меморандума с "Джемкорп".