Листата на коалиция ГЕРБ-СДС за участие в Парламентарните избори на 4 април 2021 година за 29 Многомандатен избирателен район Хасково беше внесена за регистрация днес в РИК-Хасково. Това стана без участието на Делян Добрев, който е настанен в болница с COVID, съобщи "Haskovo live". 

Днес на мен се падна честта да внеса документите за регистрация на листата на коалиция ГЕРБ-СДС в РИК Хасково. За да няма спекулации, искам да съобщя, че водачът на листата и областен координатор на ГЕРБ Хасково Делян Добрев е засегнат от коварната зараза COVID-19, така както и милиони хора по целия свят. В момента е настанен в Хасковската болница и се лекува там. Надявам се, че скоро ще оздравее и ще поведе отбора на ГЕРБ-СДС към победата", каза пред журналисти Станислав Дечев и представи листата за Хасковски регион.

"Това е единствената листа в Хасковска област, която е изцяло от местни кандидати, авторитети- всеки в своята област, доказани професионалисти от различни населени места в региона. Това е листата, която ще получи най-широка подкрепа на Парламентарните избори и ще спечели поредната победа за ГЕРБ-СДС", каза Станислав Дечев.

Снимка: ГЕРБ

Листа 29 МИР Хасково коалиция ГЕРБ-СДС

Делян Александров Добрев

Делян Добрев е от Хасково. Политик от ГЕРБ, икономист, министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на Бойко Борисов. Депутат в 41, 42, 43 и 44 НС. Председател на Комисия по енергетика в НС 2014 - 2019. Владее английски език. Делян Добрев е женен с три деца.

Д-р Георги Тенев Станков

Д-р Георги Станков е роден е в Харманли. Магистър по ветеринарна медицина. Народен представител в 44 НС. Член на Комисията по отбрана, Комисията по земеделието и храните и на Комисията по политиките за българите в чужбина.

 

Гергана Стефанова Кръстева

Гергана Кръстева е от Димитровград. От 19 години развива успешна адвокатска практика в родния си град. Завършила е правен факултет на ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий". Втори мандат е Председател на Общински съвет -Димитровград. Член е на УС на Национална асоциация на председателите на общински съвети в България. Владее английски език. Омъжена, с едно дете.

Евгения Даниелова Ангелова

Евгения Ангелова е депутат от политическа партия ГЕРБ, избрана за втори мандат от Хасковски избирателен район. Тя е заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси и член на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Владее свободно английски език. Семейна с едно дете.

Сашо Тодоров Савов

Сашо Савов е от Хасково, Бакалавър от УНСС , специалност - Икономика. Учи магистърска степен във Висше училище по застраховане и финанси - София, специалност Приложна бизнес психология. От 17 години е състезател по джудо в Хасково.

Стефан Димитров Димитров

Стефан Димитров е от Димитровград. Икономист, прокурист на НЕОХИМ АД. Семеен, баща на три деца.

Делян Димчев Делчев

Делян Делчев е роден в Хасково. Магистър по Селекция и генетика на растенията в Темирязевската академия в Москва. Четири мандата е общински съветник в Хасково. Председател на Общински съвет Хасково в мандат 2007 - 2011г. Предприемач от 30 години. Женен с две деца.

Митко Костадинов Полихронов

Митко Полихронов е от Хасково. Народен представител в 44 НС. Член е на Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения и на Комисията по енергетика. Женен с две деца.

Д-р Димитър Ангелов Ермов

Д-р Димитър Ермов е от Свиленград. Хирург, управител на МБАЛ Свиленград. Почетен гражданин на Свиленград.

Д-р Стефка Здравкова Стефанова

Д-р Стефка Здравкова е от Харманли. Дипломиран ветеринарен лекар от Тракийски университет Стара Загора. Настоящ областен управител на област Хасково от 2019 година, преди това е заемала поста заместник областен управител. Д-р Стефка Здравкова е майка на две деца.

Борис Христов Борисов

Борис Борисов е почетен гражданин на Тополовград. Общински съветник от ПП ГЕРБ в Общински съвет Тополовград. Световен и вицеевропейски шампион по самбо и многократен медалист от големи първенства по джудо и самбо. Магистър по "Спорт и сигурност" от Национална спортна академия "Васил Левски". Директор на спортно училище "Ген. Владимир Стойчев" - София. Семеен.

Д-р Нанко Атанасов Нанев

Д-р Нанко Нанев е от Харманли. Управител е на Медицински център Харманли, хирург. Семеен, баща на едно дете.

Гергана Илиева Петрова

Гергана Петрова е от Хасково. Магистър по математика към СУ "Св. Климент Охридски", специализация: Учител по математика и информатика. Гергана Петрова е директор на ПМГ "Акад. Боян Петканчин" Хасково. Общински съветник от ПП ГЕРБ в общински съвет Хасково. Омъжена с две деца.

Снежана Недялкова Михайлова

Снежана Михайлова е педагог, магистър, преподавател по биология и химия в ПГТАТ "Н.Й.Вапцаров" Хасково. Областен ръководител на Жени ГЕРБ - Хасково.

Борислава Генчева Костова

Борислава Костова е от Харманли. Бакалавър "Аграрна икономика" от Аграрен университет Пловдив. Магистър по "Европейски експерт по земеделие и селски райони" и магистър "Начална и предучилищна педагогика" от Тракийски Университет - Стара Загора. Работи в Общинска служба "Земеделие" - Харманли. Семейна, майка на едно дете.

Теодоринка Илиева Иванова

Теодоринка Иванова е от Симеоновград. Магистър по Българска филология. Директор на СУ "Св. Климент Охридски" Симеоновград. Семейна, майка на едно дете.