Абсолютно недопустимо е български граждани да бъдат нападани, където и да било. Насилието над тях е абсолютно неприемливо. Това каза пред журналисти в парламента депутатът Даниел Лорер от "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП - ДБ) във връзка с информация за нападнат български гражданин в Скопие преди футболната среща между ПФК "Левски" и местния ФК "Шкупи".

Министерството на външните работи е информирано за български гражданин, ранен при инцидент в Скопие , съобщиха снощи от ведомството за БТА. По първоначални данни става въпрос за нападение в северната част на града и нанесени прободни рани с хладно оръжие. Български футболни фенове бяха нападнати в Република Северна Македония минути преди началото на футболния мач от Лигата на конференциите между ФК Шкупи и Левски София на стадион "Тодор Проески" в Скопие, съобщи сайтът "Спорт 1". 15 български граждани са задържани от полицията.

Мисля, че външно министерство вече е във връзка с македонските власти, посочи Даниле Лорер. По думите му отдавна се е знаело, че ще има футболен сблъсък там и е било предвидимо за македонските власти да вземат мерки такива неща да не се случват.