Правителството назначи четирима областни управители - на областите Монтана, Видин, Благоевград и Враца. Това съобщават от МС.

Ивайло Антонов е назначен за областен управител на област Монтана. Антонов е бил директор в ОДМВР - Монтана от 2015 г. до 2019 г. Преди това той е работил в "Икономическа полиция" при СДВР - МВР. Ивайло Антонов е бил началник на сектор "Изпиране на пари" към ГДБОП - МВР, началник на сектор - "Противодействие на организираната престъпност" при ДАНС и други. Като служител на МВР е награждаван многократно. Последната длъжност, която е заемал, е управител на ВиК-Берковица.

Иво Атанасов е новият областен управител на област Видин. Той беше депутат в четири поредни парламента между 2021 и 2023 г., като в първите три от тях влизаше през листите на "Има такъв народ" от Видин. Свалянето на кабинета на Кирил Петков през 2022 г. обаче доведе до разцепването на групата на ИТН, като Атанасов се присъедини към поддръжниците на ПП. Бил е член на комисиите по право, енергетика, околна среда и водите, икономика и иновации. Атанасов е завършил право в СУ "Климент Охридски". Работил е като нотариус и съдия във Видинския районен съд. От 1992 г. е адвокат във Видинската адвокатска колегия. В професионалния си опит е бил юридически консултант в банки и в български и чуждестранни дружества.

Мария Димова е назначена за областен управител на област Благоевград. Тя е магистър по право в Югозападния университет "Неофит Рилски". Дълги години е работила като юрисконсулт в частния сектор.

Според информация на "Струма", вече има и имена на нейните заместници - сред тях е бившият депутат от ГЕРБ Александър Мацурев и Христо Ангелов.

Надя Донкинска е новият областен управител на област Враца. Тя е магистър по финанси и кредит от Стопанска академия "Д.А. Ценов", Свищов. Заемала е ръководни позиции в банкови институции. Според медийни публикации, тя е била регионален мениджър на СиБанк за Северозападна България към 2016 г.

С правителственото решение са освободени досегашните областни управители на четирите области.