Коалицията "БСП за България" също се регистрира в ЦИК за местните избори, след като по-рано днес това направиха и от ДПС.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова заяви, че БСП тръгва сериозно към местния вот. Основна задача е "разграждане на модела ГЕРБ".

"За нас местните избори са възможност да стане истинската промяна в България, защото промяната на върха в парламентарната власт, законодателната власт не стана. Там промяната и статуквото се сляха в безпринципна сглобка за пари и власт и възможността това да бъде коригирано и променено са местните избори. Моделът на ГЕРБ, който управлява 12 години държавата, се пренесе в местната власт и създаде цели феодални имения в общини, където чрез страх, чрез натиск, чрез назначения и зависимости продължава да управлява", коментира Нинова пред журналисти. 

Снимка: Булфото

На заседанието си в неделя Националният съвет на БСП одобри 138 кандидати за кметове и общински съветници. 

Заедно с Корнелия Нинова за внасянето на документите в ЦИК бяха и зам.-председателят на партията Георги Свиленски, народният представител Иван Ченчев, зам.-председателят Атанас Зафиров и Вяра Емилова.

Крайният срок, в който политическите формации могат да се регистрират в ЦИК, е 17 часа на 13 септември.

Снимка: Булфото