Предупреждавах, че България ще влезе в изборни спирали, няма да има нищо стабилно, ще се отклоним от всички пътища, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Той коментира, че в момента на практика няма институции, няма единна политика. Дори комисии в парламента не можем да направим, дори не можем да приемем едно нещо да сработи, допълни Борисов.

Във връзка с възможностите за съставяне на правителство Борисов посочи, че има абсолютна безотговорност от партиите и добави, че "в момента ние сме в митинг на предизборна кампания".

"Никой не иска да обсъжда избирателната система, защото на всички им е изгодно да има много малки партии и само да се замеряме с обвинения", коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов е категоричен, че е носил отговорност за съставянето на работещ кабинет, когато ГЕРБ са получавали на избори над 80 депутати. "Ако нашите избиратели, сега, на следващите избори, положат максимум усилия и изкараме над 80 депутати, ще поема отговорност", добави той.

В отговор на въпрос каква е позицията му относно подкрепа за експертно правителство с третия мандат Борисов отговори, че "това са глупости за експертно правителство".

Бойко Борисов коментира, че е казал на ПП-ДБ - "трябва да преформатираме правителството, защото вашата тежест е вече 68 на 22 и не е логично вие с 22 депутати да искате цялата власт, плюс регулатори, плюс служби".

Той добави, че най-нормалното и най-стабилното е да има правителство между първата, втората и третата политически сили, и всички останали с експерти да бъдат вкарани в правителството и да се управлява стабилно.