До няколко часа ще стане ясен кандидатът на ГЕРБ за кмет на София, като лично Бойко Борисов ще съобщи неговото име. Това са написали в официалния профил на партията в Instagram.

"Лично Бойко Борисов ще представи в четвъртък кандидата, с който ГЕРБ ще се яви на изборите в София с увереност, че ще ги спечели", гласи постът на партията. 

Скрийншот: Instagram/partia_gerb

На 15 септември в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ заяви, че ще обяви името на кандидат-кмета, "след като свърши ретроградният Меркурий".

За кандидат за столичен кмет от месеци се спряга председателят на СОС Георги Георгиев, а наскоро имаше и твърдения, че това ще е председателят на НС Росен Желязков. Самият той обаче отрече.

"За София ГЕРБ ще предложи подготвен човек, който разбира от София, който разбира от политика и не е попаднал случайно на някаква позиция. Не търсим някакъв експеримент", заяви Тома Биков по време на регистрирането за местния вот в ЦИК.

В тази кампания ще се борим за стабилна България и за това българските граждани да могат да обърнат внимание и на себе си, а не да се занимават през цялото време с експериментите на "случайно попаднали хора в политиката", подчерта Биков. Той добави, че партията не мисли за загуба на София, а за това как през следващите 4 години да продължи да се развива.

До момента са ясни кандидатите на ПП-ДБ и "Спаси София" - Васил Терзиев, на БСП - Ваня Григорова, а 101 интелектуалци подкрепиха номинацията на проф. Александър Томов.