Повод за това стана ситуацията около народния представител от партията Даниел Георгиев, за когото вчера лидерът на "България без цензура" Николай Бареков обяви, че се присъединява към тях.

Георгиев първо подаде заявление в парламента, че напуска групата на ГЕРБ, но се оказа, че по-късно го е оттеглил. Днес той обяви, че това било провокация заради множество информации, че ще се отцепва и всъщност остава в ГЕРБ.

"Вие видяхте - какъв натиск се оказа върху нашите депутати, върху нашите кметове. Днес, във всички страници се пише, че депутат от ГЕРБ е напуснал, а утре - ще има ли на първа страница, че се е върнал? И защо е напуснал? Какъв натиск - огромни пари се предлагат", коментира Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

Той поздрави Даниел Георгиев, че е излязъл и е казал под какъв натиск е подложен месеци наред.

На въпрос дали е знаел, че депутатът се кани да напусне, лидерът на ГЕРБ отговори, че е знаел, че той няма да го направи. И на него и на баща му - кмет на Ботевград, им било дошло до гуша от спекулации и натиск, каза още Борисов.

По-рано Николай Бареков заяви, че Георгиев се е отказал да напусне групата на ГЕРБ, защото бил подложен на мощен натиск от Борисов и Цветан Цветанов и дори бил бит и заплашван. Лидерът на ББЦ дори сравни ГЕРБ с групировката СИК.

Междувременно Борисов коментира и информацията, че в Стара Загора униформени полицаи са ходели по шатрите на ГЕРБ и АБВ, и без да се представят и да мотивират проверката, са събирали лични данни на доброволците, които работят там.

"Не ни притеснява, понеже са млади и хубави хора и полицаите искат да се запознаят с тях. Полицейски произвол. Те не могат да се оправят с нищо. Обраха на хората и къщи, и коли, и гуми, а ще ходят да се занимават с личните данни на ГЕРБ. Това е безсилие. Само могат да ме забавляват с  ужаса в очите, който виждам, от това, което ще им се случи в следващите месеци", каза Борисов.

КРЪСТОСАН ОГЪН: За "отцепването" на Даниел Георгиев от ГЕРБ