"Решенията ни са няколко за министър-председател. Ако сме първи и имаме добър резултат - това съм аз, защото няма по-подготвен човек от мен в България, доказал точно това, което ние в момента сме сложили на нашия слоган: сигурност, стабилност, добро образование, инфраструктура - доказано. Ако резултатът не е толкова добър - дърпам се назад". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обрисува в специалното студио на Дарик радио "Изборите: обяснени" стъпките на партията, ако постигне победа на предстоящите избори в неделя. 

Запитан какво смята за предложението на ПП-ДБ за равноотдалечен от партиите премиер на страната, Борисов заяви: "Тяхната цел е задкулисно с "Възраждане", с ИТН, с БСП нещо, което уж да работи. Тип служебно правителство и затова говорят за равноотдалечен, те не оферират до този момент към ГЕРБ."

По-рано пред Дарик Кирил Петков от ПП заяви, че офертата е към всички партии без "Възраждане" и "Ново начало", след това уточни: "Всяка партия, която ще бъде част от това мнозинство, ГЕРБ включително, ако те реално успеят да се отделят от Пеевски, всъщност това е големият въпрос".

"Обръщам се с огромно уважение към колегите, защото една година работихме с уважение с тях, по-добре да е Петков, по-добре да е Денков, по-добре да е Асен Василев, да съм аз или да е Желязков, или който и да е. Повече доверие бих имал от такъв задкулисен, който не знам кой го е довел да е равноотдалечен и не знам кой ще му влияе след това, и не мога да накарам и партията ми да застане зад такъв човек", каза Борисов. 

Борисов реагира остро на въпрос за ниската избирателна активност и за това какво ще се случи, ако твърденията за купуване на гласове от Пеевски се окажат истина: "Не от Пеевски, от ПП-ДБ. Защо от Пеевски? Кой Ви дава право това да го кажете? Не съм адвокат на Пеевски. Откъде знаете, че той ще купува гласове? Имаме Варна - негативен пример, имаме Хритрино - друг негативен пример. Стига с тоя Пеевски, аз не съм Пеевски, нито ГЕРБ е Пеевски, нито ме интересува какво прави в момента Пеевски. Ние сме противници в половината райони в България. Хайде стига!"

След това Борисов обясни, че на най-младите избиратели, които сега навършват 18 години би казал, че когато са се раждали и ГЕРБ са дошли на власт, техните родители са видели за първи път метро. Пак тогава, когато той е станал кмет на София, бул. "Фритьоф Нансен" е бил в дупки, а в столицата не е имало и един шадраван.

Накрая показа пълната зала с електорат на ГЕРБ във Велико Търново, за да демонстрира мощта на партията си и завърши с думите: "Това Петков да го гледа".