Той заяви това в отговор на въпрос как ще коментира думите на депутата от БСП Петър Димитров и бивш икономически министър, че вече може да се иска вот на недоверие на кабинета поне по два повода - заради несправяне с икономическата криза и борбата с престъпността, предаде "Фокус".
Във връзка с критиките на бившите управляващи от БСП за водената политика на новия кабинет Борисов каза: „Това са нахалници. До този момент никой не е поел политическата вина, никой не е излязъл да каже: „Да, ние правихме бюджет в условия на криза”. Единственото, което искаме от тях, е да си признаят и после да си мълчат. Ако гледаме състоянието на другите партии, ако утре има избори, те не могат да ги спечелят, защото ще се избият помежду си.
Министър-председятелят коментира и критиките на президента от вчера, който заяви, че някои министри трябва да поохладят страстите, защото някои от предложенията им за промени са били направо опасни. Според Борисов е право на Георги Първанов да коментира случващото се.
По повод критиките на ЕК, че средствата от еврофондовете се усвояват бавно той призна, че това е така и каза: „Надявам се в следващите доклади да няма подобни констатации”.
Правителството има 8,2 млн. лв., отделени до края на годината за "ин витро" процедури, съобщи още той след среща с председателите на фондацията "Искам бебе" и сдружение "Зачатие", предаде БТА.
"От обещаните от кабинета "Станишев" 20 млн. лв. за тези процедури за 2009 година са дадени само 10 млн. лв. От следващата година пари за тези процедури ще се отделят всеки месец, но финансирането няма да спре", посочи премиерът. Около 160 000 двойки в страната нямат деца и се нуждаят от помощ. Една процедура струва 5000 лева и правителството е готово да финансира около 400 процедури всеки месец, допълни министърът на здравеопазването Божидар Нанев.