Това каза по bTV премиерът Бойко Борисов, цитиран от "Фокус". По думите му Брюксел е оценил вота на народа.
„Българският народ не е осъзнал какво са направили предишните управляващи”, каза Борисов и допълни, че и той самият не е могъл да повярва на това, което са направили.
Премиерът поясни, че през 2008 година, осъзнавайки какво правят и че крадат, предишните управляващи приемат закон, според който всеки кмет, министър получава амнистия. Борисов заяви, че другата сряда кабинетът ще внесе своята жалба в Конституционния съд, за да се обяви този закон за противоконституционен.
„Парите от сивата икономика, ако бъдат запушени няма да дойдат в бюджета директно, а ще се спре контрабандата. Защо това е приоритетно, защото с тези черни пари се корумпират митничари, полицаи, политици”, каза още министър-председателят.
През малките бензиностанции минава контрабандата на гориво, сега връзваме всичко в единна система. До края на тази година ще внесем Закон за изборите, каза премиерът и добави, че иска да се внасят закони, които са огледани от юристи, специалисти. Защо трябва да се внася един закон, който 30 пъти трябва да бъде поправян, попита Борисов, цитиран от БГНЕС.
Наред са закони за МВР, ДАНС, хората работят изключително много – днес антикризисните мерки ще се приемат.
Президентът трябва да се скара на своите хора, че са разпространили доклад, който е "за президента", а не "на президента" и по този начин разми решенията на Консултативния съвет за национална сигурност, заяви Бойко Борисов.