Забранил съм на ГЕРБ в кампанията да нападат която и да е партия. Ще следваме програмата. Това заяви Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на парламента.

"Винаги съм бил против институциите и съдебната власт да се ползват за арбитър между неудовлетворени политически партии. Партиите направихме всичко в последните 4 години хората да започнат да започнат да се отвращават от това, което се говори. Да се нападат като врагове, разделихме ги като фенове на агитки. Затова курсът, който е поел ГЕРБ, е да правим това, което знаем че можем, и да надграждане по важни за обществото теми, религията и етиката", коментира Борисов.

Според него Николай Ненчев е добра кандидатура за посланик на България в Украйна. Не виждам нищо лошо две институции предлагат човек и едната казва защо го предлагате, другата - защо го отхвърляте. Това не е скандал, а а институционален спор, подчерта Борисов, цитиран от БТА.

Попитан за третия мандат, той отговори, че "станахме като прогноза за времето".

Като не се случи нещо с партията-победител в първия мандат, няма какво да се случи нито с втория, нито с третия, коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, като добави, че трябва да се върнем към демокрацията. Няма как с 18-20 депутати да искаш да управляваш 240, обясни той.

На въпрос дали в това Народно събрание не се подготвя нова сглобка анти ГЕРБ и ДПС, той коментира, че подкрепя всичко, което е в рамките на парламентарната република. Според мен всички трябва малко да се смирят, четири години всичко лошо се изговори, аз на ГЕРБ съм им забранил в кампанията да нападат която и да е партия, подчерта лидерът на политическата сила. Да помислим дали след предстоящите избори няма да направим нещо добро за страната, посъветва Борисов, цитиран от БТА. Това ще прави ГЕРБ, другите да си правят комисии, да си търсят "бухалки" - ГЕРБ това няма да прави , заяви той.