В понеделник ГЕРБ-СДС ще внесе проектозакон, с който да се позволи горивата на бензина да се намали с 1 лв. Това съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред актива на партията в разградското село Малък Поровец, където отиде след завръщането си от Бавария и участието си в конгреса на Християнсоциалния съюз. 

"Разбрали сме се с Делян Добрев и в понеделник внасяме в парламента проектозакон, който ще позволи да намалим цената на бензина с 1 лев. Ще видите, че той ще мине с над 200 гласа. Ние сме измислили как "Лукойл" да върнат по 1 лев и дори "Продължаваме промяната" ще гласуват за него", допълни бившият премиер.

Той заяви още, че ще направи всичко възможно да има редовно правителство.

"Повярвайте ми - ще направя всичко възможно да има редовно правителство. Чувам приказки от типа нямало да е с първия мандат, да е с втория, ако не е с втория, да е с третия. Ако много се харесвахме и обичахме, щяхме да сме една партия. Призовавам да се говори за правителство преди да се раздадат мандатите. Няма как да ни бъде отказано в нашия мандат да направим правителство и след това да подкрепяме други", коментира Борисов.

 

Той благодари на събралите се за това, че "не са се огънали пред натиска" и са гласували за ГЕРБ.

Благодарение на ГЕРБ и СДС в Европа имало огромен отглас от резултатите от изборите, в Германия и навсякъде виждат, че тук има здрав разум. Но всички чакат в България да има правителство, да има стабилност, добави лидерът на ГЕРБ. 

По думите му, светът сега се е разделил на две - срещу Русия и за Русия. "Ние сме балансирани. Тази война трябва да свърши, ние сме за Украйна", каза още Борисов.

Той подчерта пред събралите се, че сред депутатите на ГЕРБ има мюсюлмани и изрази надежда, че ще спрат приказките, че партията била против тях.