Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изведе етническата толерантност в България като най-голямото преимущество на нацията, за да не преживява ужасите, които в момента стават на други места по света.

"Много е страшно. Война в Урайна, продължават да загиват всеки ден стотици хора, сега в Израел загиват, в Палестина загиват. Граждани. Да, не е хубаво и войници, когато загиват, но все пак това е професия, това е дълг. Но когато цивилното население понася такива извращения и жестокости, светът трябва да е много, много различен, много по-единен и много по-добър", коментира Борисов нагнетяването на обстановката с военните конфликти.

"В Разградска област сме пример за етническа толерантност. Така сме в Шумен, Търговище, Силистра и на много места. Само тази толерантност спасява България от същите тези гадости, които се случват в други държави.", заяви лидерът на ГЕРБ.

И се похвали, че най-добрите му приятели са мюсюлмани, а с Турция сме в прекрасни отношения. "С удоволствие идвам в тоя край. Неслучайно сме правили много тук, в Делиормана", каза Борисов пред препълнената зала в града, където присъства на представянето на кандидатите за кметове на шестте общини в Разградска област и номинираните за общински съветници, много от които са български мюсюлмани.

Снимка: ГЕРБ

Борисов изтъкна, че листата съветници особено много му е допаднала заради присъствието на хора с всякакви професии и на различна възраст, но най-вече с това, че има много жени. Сред тях е и кандидатът за кмет на Разград Галина Георгиева.

"За радост, виждам много жени, вярвайте ми, жените са по-добрата част от населението. И за тези мъже, които ме гледат смръщено, ще им кажа защо. Първо, жените са по-верни, по-работливи, по-организирани, ако щете, защото трябва да стане, да оправи децата, да сготви, да отиде да работи, през това време да си направи косата, да си оправи маникюра, да ги прибере от училище и когато си дойде смръщеният мъж, да го зарадва", обоснова се Борисов.

И възкликна: "Толкова работливи жени има в партията и се надявам ти да си поредната", обърна се той към кандидатката за кмет на Разград.

Борисов похвали председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова и я посочи като една от най-трудолюбивите жени в ГЕРБ. "Вие виждате, Деси Атанасова движи целия парламент, просто неуморна, от 7.00 сутринта до вечерта 12.00 - 1.00 - там", удиви се лидерът на партията.

Борисов обобщи, че досега ГЕРБ е партията, която е провеждала най-добрата социална политика.

"За над 20 млн. ви санирахме блоковете. Най-добрата социална политика правим, защото няма кой да е недоволен - да дойде държавата и да ти санира разпадащия се блок. По милиард-милиард и нещо на година слагахме. Над 3000 блока имахме санирани, досега да са станали 6000. Само че повече саниране няма. И няма и да има. Сега погледнах на БНБ колко е фискалния резерв, 8 милиарда и нещо - парите ги няма, събираемостта е по-малко. Надявам се да положат големи усилия", каза той за правителството.

И репликира по адрес на финансовия министър Асен Василев, който цитира днес, че в София събираемостта на приходите е 90%. "Ще видим колко е в държавата след 15 дни, и ДДС, и митниците", добави Борисов.

Той обобщи направеното в Разградския регион по времето на управлението на ГЕРБ.

"Паркове, булеварди, стадион, църквата и джамията - над 160 млн. в региона вложихме", каза лидерът на ГЕРБ. "Помните Разград - Шумен какъв беше пътят, Разград - Търговище, Исперих, Дулово, Кубрат. Последните пари, които оставихме във вашия регион, гледам, че са асфалтирали, но не са маркирали, а три години са минали", добави той. Обеща и съдействие за довършването на ремонта на джамията, която е паметник на културата, но заради инфлацията, парите сега не са достатъчни. Това обаче може да стане, ако ГЕРБ се представи мощно на вота, обясни на пълната зала Борисов.

Снимка: ГЕРБ

"Важен е крайният резултат - как ще стои ГЕРБ в парламента. В единия случай ще сме неутрални, каквото и да се случва. В другия ще сме много, много активни - това което сме обещали, да ви се случи. Мога да изброя 5-6 села, в които съм обещал за пътищата", добави Борисов. Той се пошегува, че в големите градове, където ГЕРБ е направил най-много, после хората вече не гласували за партията, понеже вече нямало вече какво да обещават на избирателите. "Виждам в големите градове, където направихме всичко, ГЕРБ среща най-голям проблем - всичко е направено.

Борисов предупреди, че без победа на ГЕРБ нищо повече няма да се развие в Разград. "Нито един ангажимент, ако госпожата не е кмет, няма да стане", каза той, визирайки Галина Георгиева. "Знам какво е състоянието, как мислят и какво трябва да се плаща догодина - F-16, "Страйкъри", новата ядрена мощност... Да видим, може всичко да е наред в бюджета, да не говорим предварително", все пак се застрахова Борисов.

"Стягайте се, важно е. След това ще се сърдим на нас. Дайте ни я тая мощност да продължим", призова своите Борисов.

 

Местни избори 2023

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Платена публикация