"Целият народ трябва да разбере, че ни очаква къртовски труд, за да се измъкнем от този лош сън две години", каза в Русе председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с членове и симпатизанти.

"Сигурно ще се справим, но трябва народът да бъде единен и да разбере как са го измамили. Ако не го разбере, след зимата вече няма да има оправяне. България е преживявала войни, плащала е репарации, няма да изчезне България. Ще се стегнем и ще се измъкнем", добави Борисов.

Той не спести критики към предишните управляващи, които са нии вкарали, по думите му, "само за 6 месеца" в жестока икономическа криза. Борисов акцентира върху цената на горивата и обедняването на българите.

"Минус 36,2 милиарда. Ако народът категорично не ги отстрани от управлението, аз ви обещавам, че тези ще направят дълга по 50 милиарда. И ще забравите не за мостове, не за магистрали. Как ще си стегнете колана, не знам. Казвам го с болка и загриженост", отбеляза Борисов.

"Кой допусна да вдигнат тока на бизнеса, за да се оправдаят с вдигането на цената на хляба? Те ни плашеха с продоволствена криза, а сега нашите производители на жито, царевица, ечемик - не могат да си продадат продукцията. Тока го произвеждаме ние, слънчогледовото семе българско... Откъде дойде тая криза?! И така е във всяка една област", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Той цитира служебния министър Шишков, който преди ден заяви: "Който е спрял "Хемус", това е идиотия. Значи Кирил и Асен са идиоти. Не го казвам аз", вметна Борисов.

Борисов коментира и войната в Украйна и по повод последното решение за частична мобилизация в Русия.

"Това, което много наши симпатизанти ме питат - защо си толкова рязък съм Путин. Той ни плаши с оръжия, ядрена война, нападна Украйна. Дори нещо да не му е харесало, има толкова много международни организации - можеше да ги покани, да видят. Така че, няма как да не съм рязък. Ние подкрепяме силите на ЕС и НАТО и сме категорични. Да, убеден съм, че руският народ няма вина. Но този, който ги ръководи, е виновен. Това е агресия и тя трябва да бъде спряна незабавно!", отсече Борисов.

"Когато има война, светът е разделен на бяло и черно, ние сме от бялата страна", обобщи лидерът на ГЕРБ. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!