Корнелия Нинова взе правилното решение, като отстрани Бенчо Бенчев и пое отговорност. Това мнение изрази във Варна премиерът Бойко Борисов. Той припомни, че компрометирани полицейски шефове, които се свързват с тартори на групировки, са били отстранени от системата.

"Аз много обичам нощно време да гледам сериали, особено американски. Десетки полицейски банди действат в Щатите. И аз се удивих, но както виждате, всяка седмица в Щатите има стрелба и убийство. Там се събират най-често особено тези, които работят в криминалния сектор, агентура, за да научат какво става на улицата, с някого трябва да станат по-близки, да го вербуват и някъде там става разминаването. За съжаление, ние не сме по-различни като държава от тези, които са в Европа, Америка, навсякъде. Правилното решение е това, което г-жа Нинова излезе и обяви - поемам вина, омитам и го махам. Това е положително и оздравително, защото останалите започват да си мислят, че в края на краищата рискът да ги хванат е голям и като ги хванат ще последва нещо", каза Борисов.

Премиерът категорично отрече информацията, че предстои смяна на вътрешния министър.

Още онзи ден лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов изрази мнение, че в голяма партия "местните организации винаги могат да направят някоя беля", какъвто е казусът със зам.-председателя на общинския съвет в Бургас от БСП Бенчо Бенчев, който е разследван за връзки със сочения за организатор на престъпна група Димитър Желязков - Очите.

 Представители на БСП дадоха противоречиви сведения за финансовото влияние на Бенчев в партията. Докато според общинския съветник Чанко Мирчев той е давал десетки хиляди левове на партийната организация в Бургас, негови съпартийци, представители на централното ръководство на левицата нарекоха това "градски легенди".

 Лидерът на ГЕРБ напомни още тогава, че в такива случай решението е "веднага гоним, махаме и толкоз" и допълни:  "Ако очаквате да нападна Нинова, няма да го направя".

Самата Нинова се разграничи от Бенчев.