Премиерът Бойко Борисов изпрати картина на сръбския президент Александър Вучич за спомен от неговото посещение през юни миналата година в България. Тогава двамата премиери направиха оглед на строителството на газопровода "Балкански поток".

За картината писа и сръбският "Новости" под заглавие: Борисов изпраща подарък за Вучич: Вижте какво му е дал".

В рамките на вчерашната среща в Министерския съвет Борисов изпрати картината на Вучич чрез министъра на външните работи на Сърбия Никола Селакович и съпругата на сръбския президент - Тамара Вучич, която е специален съветник в кабинета на министъра на външните работи.

Снимка: Novosti

Картината е дело на художника Симеон Кръстев, съобщи bTV. Той е нарисувал общо три картини на тема "Балкански поток", като той сам е избрал какво точно да рисува. Попаднал на снимката на Борисов и Вучич в интернет и решил да я превърне в картина.

Първоначално платното е трябвало да бъде част от изложба, която представя откритите археологически артефакти по трасето на "Балкански поток". Тя е организирана в Националния исторически музей съвместно от "Булгартрансгаз" (българският газов оператор) и консорциума "Арад" (изпълнител на проекта), който фактически е поръчал изработването на поредицата от картини.

Картината на Кръстев е връчена от "Аркад" на "Булгартрансгаз", който на свой ред я предава на премиера Бойко Борисов.