Ще подкрепяме правителството до утре, когато ще се срещна с актива на партията. Всички тези плюсове и минуси ще ги изговорим и ще търсим начин да разграничим много ясно това, което подкрепяме и стоим с тях. Това заяви пред журналисти на полигона Нова село лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той повтори, че трябва да се спре ваденето на милиарди от джобовете на българина, за да се възползва някой от чужбина.

"Очакванията ми бяха още преди година и половина да се спре кражбата от джобовете на българина от бензина и нафтата. А те стигаха над 4 лева при дерогация на най-евтиния петрол. И какво се оказа, че докато управлявахме ние, половината петрол е бил руски, а в същото време на санкции и война - преработката на руския петрол е стигнал 100% и са реализирани огромни печалби. През цялото време ни се обяснява как това не е вярно, а това са някакви политически закачки. Измъкнати са от българите милиарди левове реални. Който е виновен, да отговаря", каза още Борисов.

Според него това е политиката вече втора година и категорично заяви, че ГЕРБ-СДС искат да спрат дерогацията.

"Знаят, че ви ограбват, подкрепя се това. Късат си ризите, буквално ще падне правителството, ако падне дерогацията. Излиза, че става въпрос за милиарди левове. Факт е, че сме ограбени", заяви Борисов.

По думите му с огромни напъни на партиите се правят опити тази дерогация да отпадне.

"Смешно е да падне правителството за това, че някой извън България се е възползвал от тази дерогация", добави лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов коментира и резултатите от местните избори в София.

"Да си кажем честно - ако не бяхме подкрепили ПП-ДБ в София, нямаше да имат кмет. Във Варна ние направихме грешка. Те изгубиха изборите. Реално са четвърта политическа сила. Парадоксално е с 33-34 депутати да казваш, че ще падне правителството, ако някой нападнел чуждите интереси", каза той.