България провежда активна и балансирана политика в региона на Балканите и в Европа, заяви посланикът на САЩ Ерик Рубин в разговора си с премиера Бойко Борисов. Двамата обсъдиха актуални политически теми и развитието на двустранните отношения.

Той поздрави българския премиер за участието му в Глобалната конференция на Американския еврейски комитет в Ерусалим.В изказването си на форума премиерът Борисов посочи, че България остава ангажирана с регионалните и международните партньори в подкрепа на усилията за възобновяване на мирните преговори за намиране на решение на конфликта между Държавата Израел и Палестина.

Според Ерик Рубин на фона на динамичните глобални и регионални процеси България успява да защити престижа и авторитета си на страна с ясни и устойчиви действия. Американският посланик подкрепи изявлението на българския премиер по време на Глобалната конференция за визията на Българското председателство за подобряването на свързаността на страните от Западните Балкани като основен инструмент за преодоляването на различията в региона.