От това гласуване единственият извод, който може да се направи, е да благодарим на Слави Трифонов и на "Има такъв народ". Това заяви лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов след избора на Рая Назарян за председател на Народното събрание.

Назарян бе избрана със 131 гласа "за" - тези на ГЕРБ-СДС, ДПС и "Има такъв народ". "Против" гласуваха 66-има депутати от ПП-ДБ, БСП, "Величие" и Калоян Методиев, а 39-имата от "Възраждане" се въздържаха. 

Тайно се надявах този жест да направят "Продължаваме промяната - Демократична България", каза Борисов. Той изрази съжаление, че те са се капсулирали.

Борисов каза, че благодари "на тази партия, която пое пасива, и виждате - всички гласувания после минават с 230-240 гласа". Според него това е зелена светлина за връщане в конституционните процедури за мандатите.

В отговор на въпрос Борисов посочи, че ГЕРБ-СДС ще се концентрира върху първия мандат, защото той е единственият възможен.

Имаме преговорен екип и смисъл по политики, които да говорим, коментира още лидерът на ГЕРБ. Според него от ИТН са поели целия пасив и всички са се упражнили върху тях, само защото са отстояли възможността да се тръгне по процедурите.

Попитан дали би им върнал жеста и би им дал подкрепа, Борисов каза, че не би върнал на никого никакъв жест, защото такъв не е поискан. "Имаме първи мандат, който избирателите, с над 11% разлика, искат от ГЕРБ. Жеста го очаквах от ПП-ДБ, заяви Бойко Борисов.

"Мога да присъствам, мога и да не присъствам на консултации при президента", каза още Борисов в отговор на въпрос.