"То после е трудно. Утре и вдругиден. При тая чудовищна инфлация, високи цени, огромни дългове по левче отгоре за бензин нафта, стотици проценти за газ. Трябва да се направят много неща в държавата. Така че по-скоро бих призовал всички да гласуват. Днес е лесно от утре става трудно. Очаквам по-висока избирателна активност, защото това е демократичен начин народът да покаже как иска да се управлява", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като гласува в училището в Банкя, като подчерта, че е дал гласа си "като в целия демократичен свят - с хартия".

"Трябва много мъдрост от страна на политиците. Пети път се събираме тук да говорим едно и също. Това е единственият изход от кризата. При тази ужасна война в Украйна, това преразпределяне на света на цялата верига от доставки, е много ясно трябва да стоим при демократичния свят.

Снимка: БТА/AP

Ако искаме да си направим самоубийствен атентат, можем да отидем на шести и седми избори. Ако няма мнозинство бюджет няма да може да бъде приет, защото с него директно ще се блокира държавата", добави още Борисов.

Според лидера на ГЕРБ трябва да се състави здрава коалиция и тогава да се определят и приоритетите на бъдещо правителство.

Снимка: БТА/AP

Най-лошият сценарий е да не може да се направи управляващо мнозинство, това ще е катастрофа за държавата, каза още Борисов.