Министър-председателят провери строителните дейности по изграждането на магистрала "Хемус" в участъка между пътен възел Белокопитово и Буховци.

Снимка: Министерски съвет

"Дори и в неделя се работи усилено по изграждането на АМ "Хемус" между Белокопитово и Буховци, за което сърдечно благодарих на строителите. Всеки един от тези хора е мой приятел. За да продължи промяната в България, се полагат много усилия. Заедно постигаме добри резултати", написа премиерът в официалната си страница във Фейсбук, където бяха публикувани няколко негови снимки.

Снимка: Министерски съвет

На кадрите се вижда, че Борисов е по анцуг и си общува приятелски със строителите.

Снимка: Министерски съвет

Снимка: Министерски съвет

Участъкът между пътните възли Белокопитово и Буховци, който е дълъг близо 17 км, трябва да е готов през 2021 г. Първата копка беше направена през август 2018 г. Средства за проекта са изцяло от републиканския бюджет.

По време на строителството на участъка са регистрирани пет археологически обекта. Общата стойност за предварителното и пълното им археологическо проучване е около 1,2 млн. лв. При предварителното проучване се откриват селища от бронзовата, римската епоха и Средновековието.

Изграждането на магистрала "Хемус" е приоритет за правителството. Заради релефа е предвидено изграждането на редица пътни съоръжения, които ще се свържат с изградения вече пътен възел Белокопитово.

Преди месец беше открит най-новият участък между Ябланица и пътен възел Боаза с дължина 9,3 км.