Не искахме да легитимираме завладяването на СОС, затова напуснахме. Това заяви общинският съветник Борис Бонев в предаването "Тази неделя" по bTV.

Заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък продължи близо 13 часа. За да бъдат избрани зам.-председатели на СОС, както и съставите на комисиите, съветниците удължиха дебатите си. Час преди края на заседанието от ПП-ДБ-СС напуснаха залата, недоволни от разпределението на комисиите, след като от общо 14 получиха само една.

 

"Напуснахме заседанието, защото нямаше смисъл след всички опити за нормализиране на ситуацията за избор на комисии да останем и да легитимираме завладяването на СОС в ГЕРБ. Няма как с 23 общински съветници да управляваш. Пролича си кой е мнозинството", обясни Бонев.

По думите му по време на разговорите те са отстъпили на БСП да имат председателски места и на ГЕРБ в желаните от тях комисии.

"Георги Георгиев знае, че в СОС има адаптер, който автоматично гаси осветлението в 21 часа. Използват нещо толкова елементарно, за да сипят лъжи в ефир. Трябва да се търси отговорност от тези, които си прокараха политиката за комисиите - ГЕРБ, БСП, "Синя София" и отцепниците от "Възраждане". Те всички успяха да се обединят без никакви проблеми. Това означава, че тяхната сглобка е на база финансов и икономически стимул. Двете най-важни комисии бяха дадени на ГЕРБ, това им го осигуриха всички останали партии, посочи още общинският съветник от ПП-ДБ-СС.

По думите му Героги Георгиев не е участвал в преговорите за председатели на комисии.

"Предложих председателите на комсиии да не се избират в четвъртък. Ако три месеца не сме успели да се разберем за председател, за ден да успеем да се разберем за комисии е малко вероятно. Всички останали казаха, че днес трябва да се действа. Ние се съгласихме БСП да имат председател на Комисията по здравеопазване и транспорт. А ГЕРБ да вземат комисиите по икономика и образование. Ние давахме на БСП това, което така или иначе получиха, защо те избраха ГЕРБ. Всяка една среща, която имахме с БСП те започваха с "искаме ревизия на управлението на ГЕРБ", обясни Бонев. 

Не се притесняваме от нови кметски избори, притесняваме се че Борисов с такава увереност говори за решенията на съда, каза още общинският съветник.