Съпругата на Джейхан Ибрямов - Биршен, прекратява гладната стачка, която започна на 4 октомври - ден след ареста на съпруга й.

Самият той призовал за край на протеста по време на днешното заседание по делото срещу него, съобщи Нова телевизия.

"Ще прекратя гладната стачка, защото виждам, че няма смисъл от нея", заяви Ибрямова. И допълни, че през тези дни, през които е протестирала, нито една институция не е пожелала да се срещне с нея.

Ибрямова коментира решението на съда съпругът ѝ да остане за постоянно в ареста.

"По принцип решенията на съда не се коментират, но имайки предвид факта, че те бяха единствено потвърждение на СГС, единственото, което мога да кажа е, че Темида, освен че е сляпа, е и глуха. Основните доводи на прокуратурата са на принципа "една жена ми каза". На мен ми е смешно", коментира Ибрямова.

И допълни, че Джейхан Ибрямов е бил изцяло натоварен с изборния процес преди ареста му, а на срещата с Мирослав Тодоров на паркинга в София е пристигнал направо от избирателния си район Шумен, като няколко дни преди това Тодоров настойчиво го е търсил по телефона. Именно тогава той беше арестуван с белязаните 100 000 лева. 

Според Ибрямова мъжът й е мислел, че Тодоров му прави среща, за да му върне заем. Тя продължава да твърди, че мъжът й, който е обвиняем за търговия с влияние, е невинен. Днес прокуратурата обяви, че Ибрямов, по твърдение на свидетел, е замесен в готвено убийство.

Съпругата на депутата, който е кандидат за нов мандат, макар и със свален имунитет, беше заявила в началото на протеста си с гладуване, че ще стачкува, докато физически издържи. Тя каза още, че ако види, че няма да е способна да се грижи за децата си, ще я прекрати. 

Още преди седмица в интервю за бТВ бившата личната асистентка на Доган коментира, че не вижда особен смисъл от гладната стачка, тъй като не забелязва да е чута от държавните институции.

Пред Партийния дом, където беше палатката й, от ДПС - Доган организираха протестен митинг в защита на Джейхан Ибрямов и в подкрепа на нейната гладна стачка, а до нея застана и почетният председател Ахмед Доган.