Промените в Конституцията, Шенген, еврозоната, бюджетът и подобряването на капацитета на органите на националната сигурност, по-конкретно промените в КПКОНПИ, изведоха от ПП-ДБ сред приоритетите си за новия политически сезон. Управляващата партия защити и намерението си 3 март да отпадне като национален празник и да бъде заменен от 24 май.

"Задачата ни е с промените да се премахват разделителните линии в обществото", мотивира се Атанас Атанасов от името на парламентарната група и цитира Паисий, че и "ний сме дали нещо на света". 

"По тази причина смятам, че е правилно това предложение. Така че, нека да постъпваме национално-отговорно, а не тяснопартийно. Промяната в Конституцията ще бъде един от най-важните приоритети", добави Атанасов.

"Да създадем нови условия за това в България законът да бъде прилаган еднакво спрямо всички, защото българското общество има усещането, че не се прилага еднакво за всички", апелира лидерът на ДСБ.

Атанасов отново оправда "сглобката", като подчерта, че е нямало друг начин да се излезе от политическата криза.

По думите му кабинетът "Денков - Габриел" е бил сформиран "като принципно напрегнат компромис, чиято цел не беше да се преодолеят различията между основните политически сили, а да се създаде възможност за възстановяване на парламентарната република въпреки различията между нас". 

Приемането в Шенген и гласуването на бюджета, членството в еврозоната изреди още Атанасов сред приоритетите на ПГ на ПП-ДБ.

Той акцентира на промените в КПКОНПИ, за да се повиши капацитетът на работа в органите в областта на националната сигурност.

Да бъдат взети онези гранични мерки, за да има ефективен граничен контрол, ще настоява политическата сила.

Имаме голям проблем с мигрантите", призна Атанас Атанасов.

От ДБ ще държат особено много, при изготвянето на бюджета, на това минимум 2% от БВП да отиде за отбрана.

"Местните избори ще доведат до изостряне на политическата ситуация, което не трябва да се отрази на качеството на законодателния процес", отбеляза още Атанасов и пожела успех на депутатите през есенната сесия.