Преди Националното съвещание на "Демократи за силна България", председателят на партията Атанас Атанасов коментира думите на Бойко Борисов, че представители на правителството на "Продължаваме промяната" са забогатели заради посредничеството за оръжие с Украйна.

"Учудвате ли се, вече сме в предизборна кампания и компроматите, които извират от ГЕРБ, ще извират още повече. Търговията и със специална продукция в България е свободна", каза Атанас Атанасов.

"Важното е друго. Аз бях част от делегацията на премиера Петков, когато ходихме в Украйна и срещата със Зеленски. Знаете ли кое беше основното изречение на разговорите в един бункер? Г-н Зеленски каза: Благодаря на българското правителство, че не пречи на нашите търговски отношения с вашата военна индустрия", обясни Атанас Атанасов.

Той каза пред журналисти, че очаква да получи мандат да водят преговори за съвместно явяване на "Демократична България" и "Продължаваме промяната" на предсрочните парламентарни избори. Атанасов посочи, че си поставят за цел да са първа политическа сила, защото е много важно кой ще управлява страната до местните избори.