Имам целия списък на тези лица, които са имали карти и са ходили в клуба. Това е заявил съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов пред журналисти в кулоарите на парламента вчера, предава агенция "Фокус".

"Комисията на парламента е необходима, за да може, освен всичко друго, след като завършат своята работа трябва да бъде преценено дали няма нужда от конкретни законодателни промени, които да не допускат такива казуси", е заявил той.

Атанасов е призовал прокуратурата да си свърши работата и да установи кои лица са ходили в тайния клуб за магистрати.

"Сглобката ще продължи, бъдете сигурни", е коментира той, запитан за ротацията.

Атанасов е бил категоричен, че позицията на ПП-ДБ е, че Николай Денков трябва да бъде външен министър в кабинета на Мария Габриел. Той е допълнил, че към онзи момент идеята им е била Денков да бъде образователен министър, но сега смятат, че ПП-ДБ трябва да имат външнополитически канал.

Атанасов е казал още, че са били осветени агентите на ДАНС заради ваучери за храна, които били раздавани на работещите агенти. От Апелативна прокуратура са разпоредили ново разследване, след като по разследването на случая първоначално не са открити никакви нарушения. Според Атанасов първоначално ДАНС е "замела случая под килима".