Мисля, че последните 24 часа видяхме един доста добре синхронизиран дует между г-н Борисов и г-н Радев, който не мисля, че изненадва и българските гражданите. Стана очевидно даже и за слепите. Това заяви на брифинг в парламента съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Асен Василев, цитиран от БТА.

Преди ден пред журналисти президентът Румен Радев заяви, че е направил грешка, давайки шанс и допускайки "такива хора да откраднат надеждите на българите за промяна". Той отговори на въпрос относно коментар на Асен Василев, че има срещи между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и държавния глава.

По-късно последва реакция на ПП. Борисов и Радев отрекоха да са се срещали.

Попитан дали има доказателства за срещи между Борисов и Радев, Василев отговори: "Не ходя да им светя".

Моите отношения с президента са били стриктно институционални, отговори той на въпрос защо са се влошили отношенията на ПП с държавния глава.

Във връзка с първия мандат, връчен на ГЕРБ-СДС от държавния глава в понеделник, съпредседателят на ПП напомни, че формацията няма да подкрепи правителство с участието на ГЕРБ.

На въпрос за втория мандат, Василев отговори: Ние ясно казахме, че има 9 законопроекта, които парламентът трябва да придвижи, преди ние да предложим кабинет на малцинството.

И добави, че нито един от тези законопроекти не е в дневния ред. По думите му ПП ще се опита да вкара в дневния ред за първата сряда от месеца антокорупционния закон.

Василев коментира и изказването на Борисов, че ако президентът върне Изборния кодекс, той ще помоли депутатите на ГЕРБ да подкрепят ветото.

Честно казано, имайки предвид колко често ГЕРБ си сменят мнението, съм леко скептичен, че това ще се случи, каза той.

По думите му, ако все пак това се случи, ще означава, че парламентът е имал безсмислени заседания по промените в Изборния кодекс, вместо да приема закони по Плана за възстановяване и устойчивост.