Спор между Асен Василев и Костадин Костадинов дали "Възраждане" е прокремълска партия се завихри по време на дебатите по избор на председател на 49-ото Народно събрание. 

От парламентарната трибуна Василев от групата на ПП-ДБ се обърна към "Възраждане", че сами заявявали по телевизията, че са "прокремълска партия". Депутатите на Костадин Костадинов реагираха на това със смях. 

Василев ги обвини: "Вие имате идея за развитие на България, която не споделяме. Вие не искате България в ЕС, в еврозоната, борите се с подписи за референдум против еврото. Няма как да подкрепим вашия кандидат, който да води този парламент в тази посока. Това, за което се борите, означава в България да се установи режим, подобен на този в Русия - с по-ниска продължителност на живота, емигриране на голяма част от българите, които обаче ще бягат в Европа, не в Русия".

Костадин Костадинов, от своя страна поиска Асен Василев да му цитира кога някой от "Възраждане" е казал, че са прокремълска партия. И каза, че в референдума против еврото са се подписали много от избирателите на ПП. 

"Не лъжете, не бъдете като Кирил Петков! Не искаме да сме прокремълска държава с нисък живот", каза Костадинов. "Вашите избиратели виждат как подменяте вота им и се превръщате в патерица на ГЕРБ, те ще ви накажат", добави лидерът на "Възраждане".