Вицепремиерът Асен Василев коментира, че е нормално да стиковат позиции в рамките на коалицията преди да отидат при държавния глава от името на ПП, съобщи БНР. Коментарът бе направен, след като по-рано днес президентът Румен Радев обяви край на консултациите и анонсира, че пристъпва към директно връчване на мандата на "Продължаваме промяната".

След като вчера оставката на кабинета "Петков" бе депозирана в Народното събрание, президентството публикува график с консултации, според който в понеделник представители на "Продължаваме промяната" трябваше да се срещнат с държавния глава. От ПП обаче не се явиха с аргумента, че е по-важна актуализацията на бюджета, по която заседаваше вчера бюджетната комисия.

След тях със същото оправдание на консултации не отидоха и от БСП, но пък от ДБ не бойкотираха поканата и се отзоваха на "Дондуков" 2.

"Разминаване не се е получило. Просто поканата беше за вчера с определен час. Покана, а не призовка, на която трябва да се явим. Отговорили сме на поканата. Изтъкнали сме много важни аргументи - приемането на бюджета", обясни днес в кулоарите на НС депутатът от ПП Милен Матеев.

Той каза още, че за да може ПП да се яви на консултации при Радев, то трябва първо да излъчи свои представители, избрани от Националния съвет на партията. Освен това трябвало първо да разговарят и с другите коалиционни партньори, подкрепи Матеев тезата на Асен Василев.

В противен случай консултациите при Радев са безсмислени, смята депутатът от ПП.

Попитан как занапред от формацията ще работят с президента, Матеев отвърна: "Като с една институция, разбира се".