Говорителят на служебния кабинет Антон Кутев призова БСП да поиска оставката на лидерката Корнелия Нинова, защото, по думите му, не се очаква тя сама да го направи.

Повод за коментара му в профила му във Фейсбук е катастрофалният резултат на социалистическата партия, която вече се бори да остане поне на четвърто място, след като стигна и до петата позиция преди да са обявени окончателните резултати от вота.

"Оставката е личен акт и Корнелия Нинова вероятно няма да си подаде оставката. За такова действие е нужна морална структура на личността, от която председателката видимо е лишена", пише Кутев. Социалистът, който е и член на Националния съвет на БСП, констатира още, че "решенията на Нинова вече нямат никакво значение.

"Сега важно е дали 130-годишна партия може да реши проблем със собственото си управление. Днес става въпрос за физическото оцеляване на партията и незабавната смяна на председателката е първо условие да продължим напред", призовава за смяната на Нинова бившият соцдепутат.

"После ще се сблъскаме с много други проблеми и спасяването на БСП ще бъде дълъг, труден и несигурен процес. Но така повече не може да се продължи и ден!", категоричен е Антон Кутев.