Държавният глава е готов за сформиране на служебен кабинет, ако се наложи. Това декларира председателят на Стратегически съвет при президента проф. Александър Маринов.

"Не мога да говоря от името на прездента, но ние живеем отдавна в кризисни условия, така че държавният глава трябва да бъде готов за развоя на всякакви кризисни събития. Да, той е готов", отговори Маринов на въпрос на водещия в студиото на бТВ.

Той обаче не се обяви за предсрочни избори, а за диалог в парламента между политическите сили. Според него ГЕРБ са избързали с внасянето на вот на недоверие.

"По мое лиично мнение съчетаването на вот с актуализация е доста сложна комбинация. Трябва да се търси решение на съвършено друга принципна основа. Управляващите изпуснаха възможността по няколко ключови цели, а опозицията малко избърза с внасянето на този вот, тъй като каналзира процесите по друг начин", коментира анализаторът.

"Единственият разумен път е вместо размяна на обвинения и закани, да има един разумен диалог по необходимите стъпкиТрябва да се търсят допирните точки, без диалог няма да стане. Трябва да се търси диалог и някакво споразумение", призова партиите в парламента проф. Александър Маринов.