Проверени са т.нар. Сараи в Бояна, хотелът "Каза Домини” в Рибарица, СПА комплекса "Орфей" в Девин, парк "Росенец” до Бургас и Дворецът на децата в село Дръндар, Варненско, което е родно място на ДПС лидера. Това са имоти, за които се говори, че са негови.  Само имотът в Дръндар обаче се водеше на името на лидерът на ДПС, но в началото на 2007 г. той декларира пред Сметната палата, че го е прехвърлил безвъзмездно.

По време на проверката е ревизирано цялостното финансово състояние на дружествата, собственици на имотите. Паралелно е проверявано и дали са строени със съответните разрешения и документи, съобщи  пресаташето на Националната агенция за приходите (НАП) Росен Бъчваров във вторник.
Той отказа да коментира резултатите, тъй като са конфиденциални, но каза, че материалите по ревизията са били връчени на компетентните органи.

От прокуратурата обаче заявиха, че информацията от НАП все още не е пристигнала при тях, очаквали данните следващата седмица, писа "Дневник". Шефът на парламентарната комисия Димо Гяуров ("Синята коалиция") каза, че до началото на депутатската ваканция - 1 август, не е постъпило нищо от данъчните за близо двегодишната ревизия на НАП.
Росен Бъчваров уточни, че става въпрос за изпращане на документите до вътрешни компетентни органи на НАП и не е имал предвид прокуратурата и парламента.

Източници на "Дневник" в НАП казаха, че документите все още не са пуснати до обвинението и депутатите заради "техническа пречка" - Ахмед Доган е извън България, а преди да се пратят на парламента и прокуратурата, трябва да се връчат и на него.

В момента лидерът на ДПС отдъхва на яхта в турски води, предаде "Стандарт".  След пристигането си той ще трябва да получи ревизионния акт - вероятно към края на месеца.
От централата на ДПС обаче не дадоха информация кога лидерът им ще получи документите от данъчната проверка. Не знам почива ли г-н Доган, къде и кога ще се върне, лаконичен беше говорителят на партията Камен Костадинов.

През май 2008 г. Светослав Малинов съобщи в кулоарите на парламента, че т.нар. Боянски Сараи на Доган са три пъти по-големи от вилата на държавния глава и показа обща снимка на двата имота. Тогава от ДСБ поискаха проверка на имотите. В края на 2008-а  започна първата данъчна проверка на имотите на Доган. Тогава резултати не бяха оповестени.

Става въпрос за имоти, за които през последните години се е говорило, че са собственост на Доган.  Малинов показа сателитни снимки на имотите, тъй като, както той поясни, заради охраната е почти невъзможно човек да се приближи до тях.
Според Малинов имотите на лидера на ДПС са на стойност милиони или десетки милиони лева. Той допълни, че ДСБ иска парламентарно разследване.

През април 2009 г. прокуратурата отново възложи проверка на НАП. Данъчните трябваше да проверят откъде са придобити и на какво правно основание са спечелени средствата, с които фирмите са купили или построили имотите.

На 2 септември Върховният административен съд ще разглежда делото срещу Ахмед Доган за конфликт на интереси, образувано по доклад на парламентарната Комисия за борба с корупцията. Делото е за хонорара на Доган от 1,5 млн. лв. като консултант по четири хидропроекта.