Видимо подразнен от упорството на медиите, Доган отсече: „Не съм дошъл да произвеждам интриги и скандали! Всичко, което исках да кажа, го каза пред залата Лютви Местан”.
Доган уточни още, че със сигурност няма да говори и пред 444-имата делегати, изказванията на които той проследи с повишено внимание.
По време на обедната пауза кметът на Кърджали Хасан Азис и областният председател на ДПС Бахри Юмер старателно укриха лидера си в кабинет в кметската администрация. 
ДПС е в критична изолация, която е изкуствено създадена, но от която трябва да излезе с имиджа на конструктивна и непримирима опозиция. Този извод пък направи пред областната отчетно-изборна конференция на движението в Кърджали зам.-председателят Лютви Местан.
„Когато една партия излиза от два пълни управленски мандата и, вместо да губи политическото доверие, го качва, при това със стойности, които са абсолютно непознати не само в политическата история на България, но и на Европа – това би следвало да означава, че тази партия е управлявала добре. Само че точно в тази ситуация ние, вместо да останем на власт, излизаме в опозиция и се намираме, нека си го кажем, в една политическа изолация”, призна Местан.

Вижте видео от конференцията в Кърджали