Акцията на МВР срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов, Севделина Арнаудова и Менда Стоянова изглежда като опит за спекулация с данните, изнесени при посещението на началника на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши, че българските делегирани прокурори работят по 120 случая на злоупотреба с европейски средства. В това се усъмни адвокат Людмил Рангелов.

"Струва ми се, че по някакъв начин изпълнителната власт, в лицето на Министерството на вътрешните работи, прави опит за спекулация с посещението на европейския прокурор Лаура Кьовеши и с информацията, че българските делегирани прокурори работят по 120 случая на злоупотреба с европейски средства. Иначе не мога да си обясня такова разминаване. Това са съвсем различни посоки на действия и разследване. Може би по някакъв начин се извиняват тези действия, за които не е уведомена българската прокуратура", каза адвокат Рангелов пред bTV.

Според него фактите "не сочат наличие на неотложност от извършване на процесуално-следствени действия".

"Възможно е да е възникнало такова положение, да речем по време на работата по проверката да е установено, че някакви доказателства биха могли да бъдат намерени само в случай на действие при неотложност или някакви действия на конкретно лице трябва да бъдат предотвратени", обясни адвокат Людмил Рангелов.

Според него, ако информацията, че Менда Стоянова не е и няма да бъде задържана, бъде потвърдена, прессъобщението от МВР вчера вечерта е злепоставило нейната личност.

"Да, тя може да има претенции за това злепоставяне - на най-високо ниво и много сериозно", категоричен бе адв. Рангелов.