Той бе назначен вчера, след като предшественикът му Иван Генов подаде оставка, обиден от критиките на министър Трайчо Трайков за работата му.
На въпрос как би коментирал думите на министъра за това, че не е търсена най-изгодната цена, когато е продаван ток от АЕЦ "Козлодуй", днес Димитър Ангелов отговори: " На този етап аз не мога да твърдя, че това е така или не е така, тъй като не съм имал достъп до тази информация. Естеството на моята работа беше производството на 5 и 6 блок, организацията на производството и технологичния процес. Така че, за съжаление, не мога, не съм виждал документите и не мога да твърдя нито едно, нито другото. Единствено да подкрепя тезата, че това трябва да бъде така. И се надявам, че и двамата твърдят, че трябва да бъде така. Единствено въпросът е дали документите го показват. Аз се извинявам, но мога да кажа само това, което съм чул действително от медиите, че има такива. . . и от г-н Генов, че има някои договори, в които е ставало предоговаряне на продажбите на вътрешния пазар, на външния пазар и изменение на някои от условията".
Той заяви още, че състоянието на АЕЦ "Козлодуй", което познавам като производство, програма и планове е много добро, за разлика от някои други предприятия и други елементи от нашата икономика.
"Производствената програма се изпълнява, изпълнена е. Миналата година имахме рекордни производства на електроенергия. Тази година за полугодието е преизпълнен планът. Както чухте, г-н Генов каза, че имаме 54 милиона печалба за първото полугодие при планирани около 30 милиона. Тоест няма основание за някакво безпокойство за това, че бъдещето би трябвало да ни, така, как да кажа, някакви неприятни изненади да ни поднесе. Единствено трябва да се стараем действително да максимализираме резултатите от реализацията на нашето производство", коментира Ангелов.
"Искам да успокоя всички, че никой няма намерение да се стреми към някакви революции, към някакви изменения в политиката и управлението на централата, които да доведат до някакви техни безпокойства. Напротив, нека да бъдат всички спокойни, аз съм част от този колектив, познавам състоянието на централата, целият си жизнен път тук, производствен, съм го реализирал в АЕЦ. Бил съм винаги пред техните очи, пред очите на всички работещи в АЕЦ. Предполагам, че ме познават добре и нашата цел е единствено да подобрим ефекта и резултатите от труда действително на работниците, така че те да могат да се гордеят с това", заяви новият директор.