След 2 мандата и половина и след като предаде кметския пост на Васил Терзиев, Йорданка Фандъкова написа дълъг пост в профила си в социалната мрежа, чрез който се сбогува с досегашната си работа. 

Бившият вече кмет публикува и песента на "Металика" - Nothing Else Matters, като подчерта, че винаги е работила със сърце.

"Най-ценното, което имаме и което никога не можем да притежаваме, е времето. В последния ми ден като кмет ви благодаря именно за времето. 14 години са много доверие, подкрепа и емоции. Това бяха 14 години, в които създавахме времето заедно. Струваше си всяко усилие, защото с всяка изпълнена задача, а и с всяко разочарование, времето ни дава нов шанс да надграждаме и да започнем нещо ново. Винаги съм вярвала, че промяната се постига с последователна и упорита работа и те са по-силни от гръмогласния популизъм и агресията", пише Фандъкова и продължава:

С времето разбираш, че нищо не се случва от само себе си. Че за да променяш, трябва сам да създаваш условията за промяна. От кризите не се излиза с крясъци, а с характер. Несполуките не се преодоляват с отричане, а с повече отдаденост и работа. Предателствата в трудните моменти са неизбежни и са големият урок за научаване.

По думите на бившия столичен кмет приятелствата, които е създавала, когато всичко е изглеждало невъзможно, са най-безценният подарък. Тя благодари, че през тези 14 години е имала честта с гражданите да създава, мечтае и да променя София.

"В политиката бавното упорство винаги взема връх над необузданата сила" казва един от любимите ми писатели Стефан Цвайг. За упорството обаче е нужна не просто цел, а кауза. Промяната на София беше и е моята кауза и знам, че поставихме здрави основи, на които да се надгражда с мъдрост и с любов", казва още Фандъкова.

И се обръща към софиянци с думите:

"София е град на достойни и свободни хора. И вие сте истинският мотив за всяко дръзко решение, за всяка неотстъпчивост, за всяка спечелена битка. Защото градът е градежът на неговите хора - на духа, на критичността им, на непреодолимата им сила. В това вярвам и затова работих със сърце. Затова Ви благодаря за времето - това беше спечелено време!"

На финала на поста си Йорданка Фандъкова публикува песента на "Металика" - Nothing Else Matters и цитат от нея - "вярвайки в това кои сме... доверие търсех и го намирах във вас, с отворен ум за различните гледни точки и нищо друго няма значение".