Предстои министърът на финансите Симеон Дянков да подпише заповедта, с която се регламентира броя на митниците и служителите в новата структура. Вече са приключили преговорите със синдикатите и са подписани протоколите. Структурната реформа стартира до месец е категоричен Танов, предаде БГНЕС.
По думите му по отношение на митата и ДДС е трудно да се вземат мерки, това са суми, които се формират от вноса, който непрекъснато намалява. 12 000 са задържаните фалшиви бандероли до момента. Мерките, които прилагаме макар без нов закон за акциза, дават резултат. По отношение на акцизите резервите са огромни, посочи Танов.
Въпреки намалялото потребление и финансово-икономическа криза има резерви, които да увеличат приходите. Над 600 млн. лева са заложени допълнително от събиране на акциз, който да бъде реализиран през следващата година.
По отношение на исканията на партия РЗС за по-висок акциз за бирата, генерал Танов коментира, че това решение е приоритет на парламента. Според него акцизът за бира масово не е събиран досега, поради факта, че почти всички фабрики или не са имали измервателни уреди, или данните са манипулирани чрез т. нар. байпасове, чрез които на практика е било препятствано събирането му.