Неговата книга "Без думи: Разказ на оцелял от Белия дом" се очакваше с притеснение от членовете на предишния кабинет, съобщава в интернет изданието си британският вестник "Телеграф", предаде БТА.
В части от книгата, публикувана от списание "GQ" Латимър пише: "Един ден, той дойде да репетира една реч ядосан. "Това е един опасен свят" - каза той без явна причина - "и този котарак (Обама) не е подготвен да се справи с него. Той няма никаква представа, давам ви думата си".
Латимър, който бе назначен в последните месеци на президентското управление на Буш, е имал близък достъп до работата на администрацията, отбелязва вестникът. За госпожа Сара Пейлин, която тогава била губернатор на Аляска и кандидат за вицепрезидент от собствената му Републиканска партия, Буш казал; "Опитвам се да си спомня дали съм я срещал преди. Коя е тя, губернаторът на Гуам (остров в Тихия океан)?"
В отношенията си с пресата и в случайни негови записи с други световни лидери, Буш често проявявал снизходително чувство за хумор.
Латимър отбелязва още, че Буш винаги е смятал, че бившата първа дама Хилари Клинтън ще получи номинацията на демократите, но мислил, че тя ще подцени работата.
"Изчакайте докато нейният дебел задник седне на това бюро", казал още Буш.