Това заяви заместник-председателят на Европейската комисия и еврокомисар по транспорта Антонио Таяни, който присъства на представянето на пътните инфраструктурни обекти, предвидени за строителство и за проектиране в периода 2010-2013 г.
Средствата за тях са по оперативните програми "Транспорт" и "Регионално развитие", както и от други финансови инструменти. По думите на госта посещението на министър-председателя Бойко Борисов в Брюксел не е било само формална визита, както не е била формална и срещата, която е провел с министъра на транспорта.
Ако в Италия казваме, че денят се познава от сутринта, то в България се вижда, че утрото в този момент, утрото на това правителство е много положително, заяви Таяни. Той изрази убеденост, че всички представени инфраструктурни проекти са необходими за развитието на вътрешния пазар на Европа, и че България все повече трябва да се чувства интегрирана. Еврокомисарят отбеляза, че на 11 септември ЕК е решила да приеме за законна помощта, която българското правителство предоставя на БДЖ за модернизирането на парка.